top of page

BAREFOOT & MORE

Barefoot & More is inmiddels uitgegroeid tot de grootste landelijke aanbieder van barefootschoenen en teensokken. Niet alleen voor hardlopen, maar juist ook voor het dagelijkse leven. 

In 2017 zijn Vincent en Esther vanuit hun passie voor gezond bewegen Barefoot & More begonnen in Arnhem. Een fysieke en online winkel voor barefootschoenen en teensokken. Niet alleen voor hardlopen, maar juist ook voor dagelijks leven. Sinds 2009 is Vincent een actieve 'barefoot runner'. En Esther is sinds 2016 'om', na een leven vol steunzolen en aangepaste schoenen. Vincent en Esther trainen geregeld mee bij de groepstrainingen van Veluwelopers in Eerbeek.

'Barefoot running' is de natuurlijke looptechniek van onze voorouders sinds honderdduizenden jaren, met een relatief hoge pasfrequentie en een landing op de midvoet. Maar sinds de jaren 70 van de vorige eeuw hebben veel lopers in de westerse wereld een andere looptechniek aangeleerd, met een lagere pasfrequentie en een landing op de hak. Dit was het gevolg van de introductie van loopschoenen met dikke zolen, verhoogde hak en veel demping. De 'moderne' schoen heeft bovendien meestal te weinig ruimte voor de tenen en is erg stijf. 

In de winkel van Barefoot & More en op de website www.barefootandmore.nl kun je ontdekken wat de voordelen zijn van de natuurlijke loopstijl.

Barefoot & More Brand.png
Barefoot & More Shop.png
bottom of page