top of page

DE BEDRIEGERTJESLOOP VAN WIL: JUNI 2018

Rozendaal

Op 6 juni was het dan zover, met een aantal Veluwelopers deden we mee aan De Bedriegertjesloop. Een heerlijke warme zomeravond in een prachtige omgeving bij kasteel Rozendaal.

Van ervaren bedriegertjes begreep ik dat het parcours was verlegd. “Zwaarder maar ook veel leuker en mooier” schreef de Gelderlander *. (Met dank aan loopmaatje Nardie voor de verwijzing naar dit artikel ). Ik vond het ieder geval een hele belevenis en al was het best zwaar.

 

Mul zand, heuveltje op, bochtje om denkend dat nu het einde wel in zicht zal zijn, een enigszins mentale strijd maar wel met veel voldoening na afloop. Het klopt namelijk dat het een prachtig parcours is , helemaal door de bossen, geen fietspad kom je tegen, goed georganiseerd, vrijwilligers onderweg als mentale steun en wegwijzer en bij de finish de wat snellere loopmaatjes van de Veluwelopers die je opvangen met een high five.

 

Natuurlijk altijd leuk om op https://uitslagen.nl ieders resultaten te zien en wat een snelle tijden er neergezet kunnen worden. Daarin ligt voor mij persoonlijk nog een mooie uitdaging om mijn PR te verbeteren, maar eerst deze 11 kilometer maar eens goed in de benen houden en het trainingsschema blijven volgen.

 

Ooit begonnen met “start to run” zoals enkele andere Veluwelopers, kunnen we trots zijn op deze prestatie. Zelf train ik altijd met  de zaterdagmorgen groep en trainer Berry opperde het idee om onder zijn begeleiding een duurloop te gaan doen op de maandagavond. Nou daar hadden wij wel oren naar, al dacht ik in het begin wel “hoe houd ik 55 minuten vol” en de week erna “hoe houd ik 60 minuten vol”. Maar je stimuleert elkaar, je krijgt steeds goed advies om een rustig tempo aan te houden en er is gezelligheid.

 

Dit smaakt naar meer. Op naar de Rozendaalse veldloop en als voorbereiding op de Posbankloop gaan we op de maandagavond weer verder met duurloop trainingen. Wow, zo zie je hoe je langzaam maar zeker vooruit gaat en vooral, ervan geniet!

Wil Nelis

Zaterdagochtendgroep Velp

*https://www.gelderlander.nl/sport-arnhem/deelnemers-enthousiast-over-nieuw-parcours-bedriegertjestrail~a3f852d3/ 

bottom of page