top of page

TRAINERS < TERUG

FRED VERHEUL

Claar Kwakkenbosch.jpg

CLAAR KWAKKENBOS
RHEDEN WOENSDAGOCHTEND

"Genieten. Samen buitenspelen. Verbeteren. Uitdagingen. Dat zijn zo mijn kernwoorden!"

Hallo, ik ben Claar Kwakkenbos, ooit in aanraking gekomen met het hardlopen door het debuteren op de Jungfraumarathon na nooit meer dan 11km hard te hebben gelopen. Waarmee ik de smaak van lange afstanden hardlopen in de bergen te pakken heb gekregen en mijn ervaring en plezier in hardlopen graag wil delen met anderen.

Genieten. Samen buitenspelen. Verbeteren. Uitdagingen. Dat zijn zo mijn kernwoorden wanneer ik mijn loopschoentjes aantrek om rond de Posbank en verdere omgeving een hardloopronde te maken. Zo sta ik jaarlijks o.a. aan de start (en kom over de finish) van de Eiger ultra 51. Nieuwe uitdaging in 2022: een 100 km in de bergen uitlopen 😃.

 

Inmiddels hebben ik , samen met mijn man Paul, alweer een tijd geleden het vlakke Nederland (Oudewater)  ingeruild voor de Veluwezoom en kunnen we ons nu niet meer voorstellen ooit nog uit deze prachtige en heuvelachtige omgeving te vertrekken. Wat een luxe om in zo’n heerlijke achtertuin te mogen trainen en genieten.

Ik kwam met de Veluwelopers in aanraking na een paar jaar zelf getraind te hebben, veelal intuïtief en op gevoel en in combinatie met bergtochten. Sinds 2016 loop ik ook met veel plezier, samen met Paul, bij de Veluwelopers. Toen eind 2021 onverwacht de trainersplek op de woensdagochtend in Rheden beschikbaar kwam, kwamen een aantal dingen samen: stille wens voor een trainersrol (was al eerder in beeld) het plezier om met een cluppie samen beter te worden in hardlopen en mijn Trail ervaring. Voeg daarbij de aanpak van de Veluwelopers en het besluit was snel genomen om de trainingen in Rheden op de woensdagochtend te gaan verzorgen.

bottom of page