top of page

RAAR CORONA JAAR

15 maart was het op de kop af 1 jaar dat we de groepstrainingen moesten stoppen. Een raar jaar, waaraan iedereen zijn eigen herinneringen houdt, zowel verdrietige, mooie of soms hele vrolijke. Ook voor ons als Veluwelopers. Datgene wat we graag doen, uitdagende trainingen verzorgen, kwam tijdelijk op een lager pitje te staan.

Het voordeel van de verschillende groepsapps, facebook berichten en nieuwsbrieven is dat je al scrollend het jaar in chronologische volgorde op een rijtje kan zetten. Wat van dit scrollen is blijven hangen is dat, ondanks de beperkingen, er toch heel wat hardloopavonturen beleefd zijn.

15 maart 2020: Stoppen met groepstrainingen en het trainingsweekend wat gepland stond voor 6 april afgelast.  

21 maart 2020: Oproep tot de "running selfie challenge". Weet je het nog? Best lastig om jezelf in volle actie in beeld te krijgen. Het leverde mooie plaatjes op in prachtig voorjaarsweer in onze "Running Selfie Challenge"" galerij.

16 mei 2020: Vandaag stond de "train de trainer" sessie op het programma. Een goede voorbereiding met de trainers, zodat we "Coronaproof" weer met de groepstrainingen te kunnen beginnen..

23 mei 2020: We mogen weer! Contact met de gemeente, een Veluwelopers Corona Protocol opgesteld en vanaf deze dag weer begonnen met de groepstrainingen met 1,5 meter afstand.

30 mei 2020: Helaas de laatste training van onze trainer Berry Turk in Velp. De grote opkomst die ochtend was een mooi compliment en een dankjewel aan Berry voor alle mooie hardlooptrainingen van de afgelopen jaren. Het stokje is overgedragen aan Mario de Kort, die nu vol enthousiasme de zaterdagochtendtraining in Velp verzorgt.  

26 augustus 2020: De Alternatieve Rozendaalse Veldtrail. Wat een fijne zomeravond was dit. Op initiatief vanuit de groep van Fred in Rheden met 4 groepen de Rozendaalse Veldtrail gelopen. Tradities moeten nu eenmaal in ere worden gehouden. 

7 september 2020: Start Rompstabiliteitstraining in Dieren. De enige groepstraining van Veluwelopers die tijdens de lockdown van oktober gewoon door kon blijven gaan. Online, video aan en trainen maar!    

19 september 2020: Plog jij mee op World Clean-up Day? Op initiatief van Paul Span (groep Rheden) extra aandacht voor het opruimen van zwerfvuil op onze mooie Veluwe.  

27 september 2020: Veluwelopers Herfstlopen in Montferland. Start vanaf 't Peeske in Beek voor een ronde van 7,5KM, 15KM of 22,5KM. Een geslaagde ochtend en zeker voor herhaling vatbaar als we weer met grotere groepen op pad kunnen. 

4 oktober 2020: Trail Clinic Jan Strijker. Vanaf Beekhuizen in Velp op pad met Jan met veel aandacht voor trailen met stokken. Een sportieve, leerzame ochtend in goed gezelschap!  

13 oktober 2020: Helaas, Corona hebben we nog niet onder controle gekregen en door de nieuwe richtlijnen zijn we genoodzaakt om opnieuw de groepstrainingen stil te leggen. Opnieuw alleen op pad en contact houden met elkaar via berichtjes en foto's. Of zelfs via de wekelijkse videoboodschap "blijven bewegen met Veluwelopers" waarop Ilona haar groep steevast trakteert. Het thema is fit en gezond blijven om klaar te kunnen zijn als we weer met elkaar op pad kunnen.

1 - 24 december 2020: De Veluwelopers Adventskalender. Iedere dag een nieuwe opdracht. Erg leuk om te maken, maar nog leuker om alle positieve reacties, berichten en resultaten van de opdrachten voorbij te zien komen.

14 december 2020: Op een helaas erg onpersoonlijke manier de woensdagochtendgroep in Eerbeek op de hoogte gesteld van het vertrek van onze trainster Dinie Janssen. Even geduld nog, totdat we met meer personen mogen trainen, dan plannen we zeker nog een uitzwaaimomentje met de groep.  

1 januari 2021: Nog  geen groepstrainingen mogelijk, als alternatief een algemeen trainingsschema op onze website geplaatst voor inspiratie en houvast om een wekelijkse intervaltraining te blijven doen

7 februari 2021: De dag dat onze Veluwezoom werd omgetoverd in winter wonderland. Wat een dik pak sneeuw! En wat een foto's en berichten die in deze week voorbij kwamen. Een bont gezelschap van hardlopende, langlaufende, wandelende, sleeënde  en schaatsende Veluwelopers. Het ene plaatje nog mooier dan het andere. 

14 maart 2021: Een nieuwe Veluwelopers Nieuwsbrief. Met daarin het eerste lichtpuntje van het hervatten van de trainingen. We gaan elkaar hopelijk weer snel zien in Velp, Rheden, Dieren, Eerbeek of Brummen. Nog eventjes volhouden, blijf in beweging en bovenal blijf gezond.  

bottom of page