top of page
Fred_Nov2019.jpg

FRED VERHEUL

RHEDEN

"Ik vind het een mooie uitdaging om samen met de loper een op maat gemaakt schema te maken, zodat diegene zijn of haar doelen kan nastreven. Ik ga er vanuit dat ik niet de wijsheid in pacht heb, maar dat ik ondersteunend kan zijn in het avontuur van de loper." 

Mijn naam is Fred Verheul. In 1970 geboren en sindsdien in strijd tegen overgewicht. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en altijd gezegd dat ik “niet geschapen ben om hard te lopen”. Na verschillende pogingen, had ik toch ineens de juiste stap te pakken in 2009. In 2010 heb ik me aangesloten bij een loopgroep in ons dorp en dat heeft ervoor gezorgd dat ik het hardlopen leuk ben blijven vinden. Mijn conditie verbeterde al snel en de weegschaal begon steeds minder aan te geven. Ik ben me er steeds verder in gaan verdiepen en wilde mijn grenzen verleggen met als doel om de Posbankloop uit te lopen. Na diverse evenementen op het asfalt ben ik me volledig gaan richten op het trailrunnen. Het mooie daaraan vind ik dat het niet meer om de finish gaat, maar om de reis ernaar toe.

In 2013 heb ik de opleiding tot Basis Looptrainer 3 met een goed resultaat afgerond. Mijn intentie is om door te stromen naar de niveau 4 opleiding, zodat ik nog meer verdieping in de trainingen kan aanbrengen.

 

Ik geef sinds januari 2014 vorm aan het jaarplan en trainingen voor de groepen in Rheden. Ik vind het heel waardevol om groepen van verschillende niveaus te begeleiden en ze steeds nieuwe uitdagingen voor te leggen. Daarnaast haal ik veel plezier uit het waarnemen van groepstrainingen voor andere trainers. Dit is goed voor mijn ontwikkeling als trainer en houd me scherp. Ik heb een aantal Start to Run cursussen begeleidt, trail-clinics verzorgd en groepen gegidst door de mooie natuur in onze omgeving. Nu ben ik me meer aan het ontwikkelen in het coachen van individuele lopers. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met de loper een op maat gemaakt schema te maken, zodat diegene zijn of haar doelen kan nastreven. Ik ga er vanuit dat ik niet de wijsheid in pacht heb, maar dat ik ondersteunend kan zijn in het avontuur van de loper. Belangrijkste vraag die ik me blijf stellen is: “Waarom laat ik anderen dit doen en hoe helpt het ze verder met hun persoonlijke doelen?”

TRAINERS < TERUG

bottom of page