top of page

VRIJWILLIGERS VELUWEZOOMTRAIL 2021 

Beste Veluwelopers,

 

Je zou bijna vergeten hoe het is om deel te nemen aan een uitdagend hardloopevenement. De gewoonste dingen van de dag zijn door de pandemie extra momentjes van gelukzaligheid geworden. Stel je toch voor, eindelijk weer eens een startnummertje opspelden. Opbouwende spanning voor een wedstrijd, genieten van het parcours en het afzien tijdens jouw prestatie, maar bovenal de euforie van het finishen. Alleen de gedachte al dat we op korte termijn misschien weer iets mogen organiseren, het weerzien van onze deelnemers en vooral het sámen optuigen van een mooi evenement, kan toch niet waar zijn…?

Toch, misschien ken je’m nog wel; de Veluwezoomtrail! Vorig jaar (2020) een coronaproof editie voor 100 deelnemers. In samenwerking met gemeente en de Veiligheidsregio mochten wij als eerste een ‘veilig’ evenement organiseren op de Veluwezoom. Hoop op meer werd een desillusie totdat we in oktober toch een volledig programma Vuurtorentrail op Ameland mochten faciliteren. Mede door pers aandacht van Omroep Frysland heeft dit Trailrun Festival landelijk aandacht gekregen. In eerste instantie vanwege suggestieve reacties van Eilanders maar door LIVE verslag werd het camerateam snel duidelijk dat juist de positieve tendens van het organiseren moest worden belicht en niet de negatieve lading vanwege mogelijke besmettingen. FieldLAb was voor de hardloopsport onbereikbaar en kennelijk zat hier geen verdienmodel, maar we hebben diverse pogingen gedaan om te duiden dat met name de Trailrunsport kan worden georganiseerd met inachtneming van de 1.5 samenleving. Het goede nieuws is dat wij door deze ervaring nu alle seinen op groen hebben gekregen van de autoriteiten voor organisatie Veluwezoomtrail 3-4 juli 2021.

21 juni volgt voor ons de definitieve persconferentie. Afhankelijk van de corona cijfers zou hier toch nog een tegenvaller uit voort kunnen komen, maar we zijn positef gestemd. Kortdag voor een evenement waarvoor wij normaliter maanden van voorbereidingen treffen. Maar natuurlijk willen we graag weer iets van ons laten horen, laat staan als een van de eersten het eerste weekend van juli 2021. Hoe en wat de restricties betreft houden we alle scenario’s open, feit is wel dat we echt handjes nodig hebben om beide dagen op ordentelijke en verantwoordelijke wijze uit te kunnen voeren.

Alle jaren zijn leden van de Veluwelopers ons komen assisteren tijdens diverse werkzaamheden. Natuurlijk hopen we dat jij dit jaar ons van dienst kunt zijn. We zijn als organisatie CAIRN TRAILS & ADVENTURES overeind gebleven en hopen door te kunnen gaan, daar waar het na 1,5 jaar tot stilstand kwam door de crisis. Vast aanbod voor jullie was het lopen op een startnummer beschikbaar gesteld door ons de ene dag, en de handjes laten wapperen de andere dag. Dat blijft zo! En heb je al ingeschreven en betaalt, helaas kunnen we door inzet Ideal geen geld terugbetalen. Je kunt dan wel een startnummer voor een van onze andere evenementen reserveren in 2021. Wil je ons sowieso helpen en heb je geen startnummer als tegenprestatie nodig dan is dat ons zeer welkom en zien wij deze support als een ondersteuning voor onze inzet. Startnummers zijn worden op naam uitgeschreven en kunnen niet door derden worden verzilverd!

 

Langs deze weg bedanken wij Lisette & Ferenc Farkas voor het aanbieden van deze publiciteit. Super dat jullie ons zo tegemoetkomen. Voor eenieder veel loopplezier gewenst en wie weet toch al deze zomer een paar mooie doelen om naar toe te werken. Denk bijvoorbeeld eens aan onze EMInspirational Trailrunweken in Portes du Soleil of mogelijk in de toekomst een mooie trailreis ergens naar de Alpen!

 

Aanmelden graag via mail. Naam, telefoonnummer en dag/dagen (Vrij, Za, Zo) dat jij beschikbaar wilt zijn?

info@veluwezoomtrail.nl | info@cairnadventures.nl

CAIRN Trails & Adventures, Robin & Myanou Kinsbergen

VZT.jpg
CAIRN.png
bottom of page